Flummig Videoblogg 29/3-11

Jag säger att klockan var 12.45 i videon och det var den när jag spelade in oxå men om man har sina video på videofy.me så måste videon bearbetas och sen när den är klar så skickas ett mejl till min melj då att videon är klar, man måste då kopiera en html-kod som står i mejlet och sen klistra in den här på bloggen i htmlläge när man ska skriva nytt inlägg. ;)


Klar

Hallojsan! Nu är jag klar med min matteläxa som jag missade när jag var sjuk hela förra veckan och alltså var hemma från skolan... Min mormor är här och vi har ätit glass, mumms! Hihi
Snart ska vi till Ikea när vi har hämtat mamma på jobbet, då ska vi till Ikea och köpa ett skrivbord och kanske en "arbetsstol" till mig. :)  Ha det göttit sålänge så hörs vi, puss<3

Sol

Idag har det varit sol hela dagen, det har varit hyfsat varmt även om det blåsten en del... :)
Var nere lite på stan innan idag oxå, var på en sån skate"park" där min lillebror cyklade lite på guppen och så.
Sen åt vi kinamat och hade det mysigt. Hemma nu och har kollat på Gullivers resor som var rätt bra, eller helt okej lixom, det är ju en barn film men den var helt okej! Rätt rolig faktiskt. Nu ska jag bara slappa lite, kolla på tv och sen äta middag, äta godis och kolla ännu mer på tv. Haha

Ha det gööt! <3 :)

Helg

Hej, hej bloggen! Är hemma idag oxå så jag har varit hemma från skolan hela veckan...
Men nu är det helg och jag ska vara hos pappa i helgen. Kommer hem på söndag igen. Kommer nog att skriva något inlägg här på bloggen, men det blir nog bara ett eller så. ;)
Vet inte vad jag ska göra nu, har varit inne på alla sidor på datorn som jag brukar vara inne på, och jag har läst alla bloggar som jag brukar läsa... Ska väll bara kolla på tv och ta det lugnt typ.

Jag red inte igår för att jag hade näsblod i onsdags och då måste det hinna läka ordentligt för att annars kommer det igen såfort jag anstränger mig! :( Men jag var i stallet endån, var med på teorin, kollade på ridlektionen som förövrigt känndes as konstigt att bara sitta där och kolla på när man själv alltid rider i den gruppen! Sen nere i stallet så hjälpte jag till lite och så, tog in hästar, borsta, sadla och lite så, hjälpte till med stigbyglar och så inne i ridhuset oxå när dem skulle hoppa upp. Men nästa vecka ska jag rida Bezzan igen och jag längtar jätte mycket för att nu ska jag ju inte rida på 2 veckor. Eller asså det har ju gått en vecka sen förra veckans ridning och då var jag ju med och nu tar det ju en vecka till tills jag får rida så det blir ju 2 veckor imed att jag inte red igår... :(

Puss o kram <3

Fixa

Hallo! Jag mår lika dant idag och nu har jag blivit hes oxå. Fick det på köpet lixom för det var ju bara det som fattades, haha! Iaf, jag ska äta lussekatter nu som jag hittade i frysen, haha och sen ska jag städa lite, diska och så. Sen ska jag oxå baka någonting tills min mamma kommer hem så ska jag överaska henne. :)
Skulle bara skriva det. Puss o krammmar


When I Look At You

Kollade på http://www.dressyrmupparna.se videos på http://www.videofyme.se och hittade en jätte fin video!



Låten i videon är When I Look At You med Miley Cyrus och jag tycker att den låten är så himla bra om man lyssnar på texten och så! :)  Mycket kärlek till denna videon som kommer från min favoritblogg- http://www.dressyrmupparna.se , som jag skrev där uppe oxå!<3 (:

Sjuk

Jag är sjuk! ):  Har ont i halsen, lite feber igår och allmänt hängig... Så var hemma från skolan igår, idag och sen får vi se imorgon.
Idag har jag somsakt då bara varit hemma och tagit det lugnt och sen kl. 15 så cykla jag till mina kusiner och fika
goda blåbärsmuffins och lite så bara. :) Så då var man hyfsat pigg ett tag och så sjunker energin ner till -200 när man kommer hem igen, :P. SItter och lyssnar på musik och vet inte riktigt vad jag ska göra.
Har inte lust att titta på tv, egentligen inte att sitta vid datan heller, vill inte baka något, vill inte städa, vill inte göra någonting. Tråkig jag e, fast sen är jag ju inte helt frisk heller för den delen.

Hörs imorgon kanske om jag har något att skriva om.. Om jag bara e hemma och e sjuk så har jag ju inget att skriva om så då dehöver jag ju inte blogga imed att jag inte har något att berätta. ;)   Puss o kram  <3

Jag och Smulan

Hade inget att göra så gjorde ett videoinlägg snabbt med mig och min katt, Smulan!<33333 :)




Hoppövning på böjt spår

Här är en hoppövning på jag red igår, den är på böjt, och rakt spår och får hästen att bli uppmärksam och mjuk.



Sen efter där jag har skrivit "klar" så kan man ju fortsätta med att vända in över dem röda bommarna om du vill och sen göra likadant som innan men åt andra hållet. Och imed att du vänder åt t.ex vänster första gången som på bilder så tror ju hästen att ni ska svänga åt vänster nästa gång oxå men om ni då svänger åt höger så måste hästen vara uppmärksam på var du säger att ni ska svänga någonstans. :) Och man kan höja upp bommarna oxå såklart, om man nu skulle vilja det. Men jag ritade bara hinderstöd på bommen i mitten på det böjdaspåret för att vi hade det så. ;)

Fredag hela veckan

Gud vad snabbt denna veckan har gått känns det som! Det var ju precis måndag, men var tog resten av dagarna vägen?! Haha, det kan man undra... ;)
Iallafall så är det fredag idag vilket är riktigt skönt! :D Det är så himmla skönt att veta att man inte ska till skolan imorgon, att man kan sova länge och va uppe länge. Ska blogga lite nu och sen så ska jag bara ta det lugnt, åka och handla lite godis eller så till ikväll tror jag. (:

Kram från mig, Isabel


Videoblogg 17/3-11



Om ni undrar vad jag gör med händerna så håller jag på med min häftmassa, haha! Ni tycker säkert att jag är jätte konstig som har en häftmassebit men ja, sån är jag! :P  xD

Ingen Rubrik

Hej! Kom inte på någon rubrik så det fick bli den fina rubriken som det blev!, (;

Var i skolan idag, som vanligt på onsdagar,haha.... Ganska självklart ju att man är i skolan på onsdagar! :p
Ganska lugnt idag, hade svenska, matte, spanska, lunch, idrott och sen kollade vi på teater som några i klassen var med i och lite så typ...
Kollar lite andra bloggar och så nu bara och sen ska jag och handla lite nya jympakläder, eller ja, kläder som jag har på idrotten i skolan. Puss Hej <3

   Har inga nya bilder på datan för jag har inte
                                                                                                     pallat ladda över dem från kamera och så...

Kan det bli torsdag?

Kan det inte bli torsdag snart!? Jag red inte lektion denna veckan för det var SM i hoppning så då kunde ju inte vi rida något av ridhusen där ( finns 2).. Dem hade själva tävlingen i ett och framridning i det andra.
Jag har inte varit i stallet på 2 veckor!? Hur kunde detta ske? Vill dit imorgon men då ska jag va med en kompis och handla lite kläder och så. Får åka dit på tisdag och dra med mig en annan kompis dit då, ;D..
Måste ju träffa min bebis som står där i sin box...

Bebisen (Bezzy) <3<3<3

Får bara hoppas att tiden går snabbt! KOllar solsidan nu så, hörs! <3 // Isabel

Mr Saade


Skidresa

Nu är jag hemma från min skidresa igen och jag har haft det riktigt bra!
Det har varit jätte mysigt och roligt!



Jag har varit på ett ställe som heter Isaberg. Vi hade jätte härligt väder i tisdags med sol och det var riktigt varmt och skönt.. :D  <3 Sen i onsdags och igår så snöade det rätt mycket och blåste lite men det var endån okej väder.
Gå in på http://www.isaberg.com och kolla mer för det är ett ställe som jag rekomenderar...
Jätte härliga backar och trevlig personal... ;)   Okej, det kostar ju rätt mycket att åka på skidsemester men oj så härligt, det är värt alla pengar, jag lovar! <3 (:

Jaja, iaf.... Nu ska jag leta rätt på mina badkläder så ska jag och min snälla mormor åka och bada på badhuset.
Ps: Om ni vill kontakta mig, kommentera eller skicka ett mejl till [email protected]

Have a nice day! <3 // Isabel


Videoblogg 03/3-11


Detta ska jag göra

Idag kommer dagen för mig att se ut ungefär såhär-

Jag ska gå i skolan till kl 14.00. Sen när jag kommer hem så ska jag äta något, blogga och göra v mig ( byta om och så ) för att åka till stallet och rida. :)
Sen när jag kommer hem efter ridningen så ska jag ta en dusch och bara kolla på tv. 
 


Förresten så längtar jag sjukt mycket efter våren, sommaren och värmen! <3 ;)

Ha en bra start och fortsatt dag! <3 :)


Videoblogg?

Hej igen!

Tänkte börja göra videobloggar varje måndag. :)
Men då får ni kommentera vad ni tycker om dem och om jag ska fortsätta med dem... ;) <3
Börjar nu i nästa vecka så får vi se hur det går.. ;) <3

Puss och hej, leverpastej

Muffins

Hej!
Jag har precis gjort jätte smarriga muffins! :)
Nu väntar jag bara på att min mamma ska komma hem från jobbet så att vi kan fika på dem! <3



Dem var riktigt goda! :)

Pöss

Dressyrövning

Dressyrövning



Du kan såklart göra övningen/banan i vilket varv du vill. Men jag bara tog höger varv för att få en
startpunkt på banan, du kan oxå gå in i övningen på vilket ställe som hälst i övningen, det spelar ingen roll.
Jag valde att gå in vid en röda pricken där uppe för att jag tycker det är enklast för både mig och hästen.
Övningen kan göras i alla gångarter.

Symbolerna:

Röd prick- Något man kan vända snävt runt, t.ex hinderstöd, sockerbit, eller liknande.  
( använd dock inte kon då vägen kan bli slarvig då! ) ( Jag hade sockerbitar )

Blått streck- Bom

Svarta strecket över hela banan- den vägen du ska rida.

Gör såhär:

Börja t.ex där jag gjorde på bilden. Vänd hästen så att du kommer in "mellan" sockerbiten och bommen.
När du har ridit ända fram till bommens slut vänder du utåt och gör en volt i hörnet så att du kommer 
ut på andra sidan bommen igen, som på bilden. Fortsätt sen fram till nästa sockerbit och gör en fram eller
bakdelsväning där. Gör bara vändningen så att du kan komma direkt rakt mot bommen, på rätt sida.
Gör en volt även där och avsluta volten på samma sätt som innan.
Sen kommer du till en till sockerbit till där du ska göra en lite större och snävare fram eller bakdelsvändning.
Gör vändningen mot bommen och gör volt i hörnet när du kommer till bommens slut. 
Fortsätt fram till nästa sockerbit och gör en liten fram eller bakdelsvändning där. Fortsätt fram till den sista bommen, gör volt i hörnet, fortsätt till sista sockerbiten och gör en fram eller bakdelsvändning.
Nu har du gjort ett varv på övningen/banan. Fortsätt på övningen tills du känner att din häst
ger efter, börjar böja på backen och komma i form. Hästen ska också vara framme för skänkeln vara frammot och framförallt tycka det är roligt! :) Tänk på att inte rusa genom banan utan sammla ihop hästen, jobba den och 
få din häst att göra banan precis så som du vill den. En stund i övningen och du kan göra framsteg med din häst eller ponny! ;)
Hoppas att ni förstog, den är ganska enkel. Ni har ju bilden till hjälp om ni inte förstog texten.
Puss o kram! <3
 

RSS 2.0